ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Σε κάθε κόσμημα ανακαλύπτουμε το παρελθόν του
ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

0%
Τύποι αρχείων: jpg, jpeg, png / Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 8 MB

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Για εμάς τα κοσμήματα δεν είναι απλά πολύτιμοι λίθοι και μέταλλα. Είναι κομμάτια τα οποία περνάνε από γενιά σε γενιά μεταφέροντας τη δική τους ιστορία.

Είμαστε στο χώρο της εκτίμησης κοσμημάτων 3 γενιές. Οι έμπειροι εκτιμητές μας, θα αξιολογήσουν με σεβασμό τα κοσμήματά σας, λαμβάνοντας υπόψη και την πραγματική τους αξία.

Τα estate, vintage και antique κοσμήματα αναφέρονται σε παλιά χρυσά κοσμήματα τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας. Όλα τα κοσμήματα που δεν είναι καινούργια, θεωρούνται estate jewelry, ενώ antique και vintage χαρακτηρίζονται με βάση τη χρονολογία που κατασκευάστηκαν.

Κοσμήματα Antique

Τα antique κοσμήματα είναι κάθε κομμάτι που κατασκευάστηκε τουλάχιστον 100 χρόνια πριν. Πολλά όμως Art Deco κομμάτια τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1920 και 1930 θεωρούνται antique.Τα εκλεπτυσμένα antique κοσμήματα, είναι φτιαγμένα είτε από κίτρινο χρυσό είτε από πλατίνα.

Κοσμήματα Vintage

Τα vintage είναι κοσμήματα που κατασκευάστηκαν είτε πριν από δεκαετίες είτε σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Συνεπώς, οποιοδήποτε κόσμημα έχει κατασκευαστεί πριν από το 1980 θεωρείται vintage. Τα vintage, είναι ο πιο κοινός όρος που συναντάμε σε σχέση με τους άλλους δύο, καθώς συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη χρονική περίοδο που συνήθως τα κοσμήματα αυτά έχουν παραχθεί μαζικά.

Κάθε Εποχή έχει διαφορετικό σχεδιασμό και εμφάνιση. Μερικές από τις Εποχές που ξεχωρίζουν είναι:

Η Βικτωριανή Εποχή

Η συγκεκριμένη εποχή διακρίνεται για το ρομαντισμό και το συναισθηματισμό, καθώς αντανακλά τη νεότητα και το γάμο της νεαρής βασίλισσας, Βικτωρία. Τα σχέδια των κοσμημάτων αυτής της εποχής, είναι συνήθως εμπνευσμένα από τη φύση και έχουν σχετικά σχέδια χαραγμένα πάνω τους. Μενταγιόν και καρφίτσες, ήταν συνηθισμένα κομμάτια αυτής της Εποχής.

Art Nouveau Εποχή

Το κίνημα Art Nouveau ήταν μια σύντομη αλλά εντυπωσιακά αναγνωρίσιμη Εποχή. Τότε παράχθηκαν μερικά από τα πιο περιζήτητα συλλεκτικά κομμάτια ανά τον κόσμο. Κύριο χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό τους, ήταν οι γραμμές που ρέουν, που κυματίζονται και έχουν γενικότερα μια δυναμική.

Art Deco Εποχή

Η Art Deco Εποχή απεικονίζει τη σύγχρονη Εποχή. Τα σχέδια πλέον είναι γεωμετρικά, συμμετρικά, και με ιδιαίτερο στυλ. Τα διαμάντια είναι πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και χρησιμοποιούνται συχνά ρουμπίνια, ζαφείρια και σμαράγδια.

Κοσμήματα Estate

Estate χαρακτηρίζεται κάθε κόσμημα που έχει φορεθεί ή ανήκε σε κάποιο άτομο. Είναι ένας πιο κομψός όρος από τον όρο παλιά ή μεταχειρισμένα κοσμήματα. Συμπεριλαμβάνει όλα τα second-hand κοσμήματα, ανεξάρτητα αν είναι antique ή vintage. Το συγκεκριμένο κόσμημα, ακόμα και αν αγοράστηκε πριν από ένα μήνα, θεωρείται estate jewelry.

Αρχαιοελληνικά Kοσμήματα

Πέρα από τα κοσμήματα των Εποχών που αναφέραμε, και ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα είναι και τα αρχαιοελληνικά κοσμήματα. Καταξιωμένοι Έλληνες κατασκευαστές στο χώρο, όπως είναι ο οίκος Λαλαούνη και Ζολώτα, φέρνουν στη ζωή δημιουργίες τους στηριγμένες στα κοσμήματα αυτά. Οι συγκεκριμένοι σχεδιαστές διατηρούν και αναδεικνύουν το ελληνικό πνεύμα και το αρχαίο ελληνικό κόσμημα, αναπαράγοντας σχέδια αρχαίων κοσμημάτων, αλλά και κατασκευάζοντας χειροποίητα κοσμήματα με αρχαίες τεχνικές.

Τα αρχαιοελληνικά κοσμήματα είναι εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα. Μοτίβα, όπως η σπείρα και ο μαίανδρος, τα συναντάμε συχνά και διακρίνουν την αισθητική των αρχαίων Ελλήνων. Ιδιαίτερη ήταν και η τεχνική που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή τους. Η σφυρηλάτηση, η οποία θεωρείται και η τεχνική του Ηφαίστου, η τεχνική της κοκκίδωσης, καθώς και της συρματερής, είναι μερικές μόνο από τις τεχνικές που κάνουν τα αρχαία ελληνικά κοσμήματα να ξεχωρίζουν όχι μόνο για την ποιότητα της κατασκευής τους αλλά και τη διακριτή όψη τους.

 

 

Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα κοσμήματά σας σε ανθρώπους που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την αξία των κοσμημάτων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε μας μια φωτογραφία του κοσμήματος μέσω της online πλατφόρμας για μια πρώτη εκτίμηση.